print


12.02.2010.

Predstavnik Direkcije za unutrašnje plovne puteve Plovput učestvovao je na 38. GIS forumu Dunav, održanom 10-11. februara 2010. godine u Beču. Domaćin foruma bila je austrijska kompanija via donau, u čijim prostorijama je forum i održan. Na forumu su učestvovali predstavnici Nemačke, Austrije, Slovačke, Češke, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Rumunije, Bugarske, Ukrajine i Rusije, kao i predstavnici Dunavske komisije i Međunarodne komisije za sliv reke Save.

Svaka od zemalja članica foruma predstavila je svoje izveštaje o novostima relevantnim za rad foruma, nakon čega su svoje izveštaje predstavili i predstavnici Dunavske komisije i Međunarodne komisije za sliv reke Save. Nakon toga, u rad foruma zvanično je uključena i Češka Republika, u svojstvu posmatrača.

Na Forumu su predstavljeni statusni izveštaji radnih grupa za D4D, hidrološke podatke, bazu podataka za zaštitu od poplava, WLAN, AIS (sistem automatske identifikacije), harmonizaciju ENC (elektronskih navigacionih karata), informacije o vodostajima, kao i bazu podataka o plovidbenim akcidentima na Dunavu. Na kraju sastanka planirani su naredni koraci u radu radnih grupa Foruma. Dogovoreno je da se naredni GIS Forum Dunav održi 22-23 septembra 2010. godine, a zemlja domaćin će biti Slovačka.


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
GIS



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post