print


29.09.2010.

Predstavnik Direkcije za unutrašnje plovne puteve Plovput učestvovao je na Godišnjoj konferenciji EU Programa transnacionalne saradnje Jugoistočna Evropa (SEE annual event), koja je održana u periodu 21-22. septembar 2010. godine, u Solunu. Na konferenciji je bilo registrovano 350 učesnika, među kojima su bili predstavnici EU institucija, ministarstava iz zemalja koje su obuhvaćene ovim programom, lokalnih samouprava, međunarodnih organizacija, kao i postojeći i potencijalni korisnici projekata koji se finansiraju o okviru ovog programa.

Tema ovogodišnje konferencije bila je „transtacionalna saradnja kao strateški instrument za razvoj Jugoistočne Evrope“. Na konferenciji su predstavljene specifičnosti koje se odnose na treći poziv, u kome će akcenat biti na strateškim projektima. Drugog dana konferencije, održane su četiri tematske radionice, kao i zajednički sastanak sa predstavnicima Mediteranskog programa (MED Programme).

U okviru konferencije, organizovan je i sajam projekata, na kome je svoje štandove imalo 15 projekata iz prvog poziva. Na sajmu su predstavljeni i projekti na kojima je Direkcija za unutrašnje plovne puteve Plovput partner. Radi se o projektima NEWADA (Mreža dunavskih administracija) i WANDA (Upravljanje brodskim otpadom na Dunavu), koji se realizuju u periodu 2009-2012. godina. Ovom prilikom predstavljena su i dva filma o ovim projektima, koje je pripremio Plovput.


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
SEE, Godišnja konferencija



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post