print


20.02.2010.

Predstavnici Direkcije za unutrašnje plovne puteve Plovput ugostili su predstavnika nezavisne monitoring misije Evropske Unije. Sastanak je održan 19. februra 2010. godine, a predmet monitoringa bila je realizacija aktivnosti i ostvarivanje rezultata u okviru projekata NEWADA (Network of Danube Waterway Administrations).

Teme sastanka bile su: kapacitet Plovputa za realizaciju projektnih aktivnosti, dinamika ostvarivanja proklamovanih rezultata projekta, saradnja Plovputa sa ostalim partnerima na projektu, obaveštavanje javnosti o rezultatima projekta, finansijski aspekti projektnih aktivnosti i dr. Predstavnici Plovputa prezentovali su izveštaj o dosadašnjem ostvarivanju rezultata projekta i demonstrirali kapacitet za izvršavanje međunarodnih obaveza, u skladu sa potpisanim ugovorima (Ugovor o donaciji potpisan sa Delegacijom Evropske Unije u Republici Srbiji, kao i Partnerski sporazum o učešću na projetu NEWADA). Zajednički je ocenjeno da nema nikakvih zastoja u realizaciji projektnih aktivnosti od strane Plovputa, kao i da se rezultati projekta ostvaruju prema utvrđenom planu rada.

Naredna poseta članova nezavisne monitoring misije Evropske Unije planirana je za početak 2011. godine. Pored projekta NEWADA, Direkcija za unutrašnje plovne puteve Plovput je partner (10% partner) na još jednom projektu kofinansiranom u okviru SEE programa. Radi se o projektu WANDA (Waste Management for Inland Navigation on the Danube). Više informacija o SEE programu EU možete pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji programa.


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
SEE, Monitoring misija



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post