Vesti

print


08.06.2012.

Godišnja konferencija EU Programa transnacionalne saradnje Jugoistočna Evropa (SEE annual event) biće održana 29. juna 2012. godine, u Bolonji. Na konferenciji se očekuje veliki broj predstavnika postojećih i potencijalnih projekata koji se finansiraju o okviru ovog programa, EU institucija, ministarstava iz zemalja koje su obuhvaćene ovim programom, lokalnih samouprava, međunarodnih organizacija. Na konferenciji će biti predstavljeni dosadašnji rezultati implementacije ovog programa, kao i planovi za naredni period. Na poziv organizatora, predstavnik Direkcije za vodne puteve će predstaviti rezultate ostvarene implementacijom projekta NEWADA (više informaacija na www.newada.eu i www.plovput.rs). U okviru konferencije, biće organizovan i sajam projekata, na kome će svoje štandove imati predstavnici projekata koji su finansirani u okviru ovog programa.

Direkcija za vodne puteve je partner na dva projekta koja su kofinansirana u okviru ovog prvog poziva ovog programa. Radi se o projektima NEWADA (Mreža dunavskih administracija za plovne puteve) i WANDA (Upravljanje brodskim otpadom na Dunavu), koji se implementiraju u periodu 2009-2012. godina. Pored toga, Direkcija za vodne puteve je, kao članica međunarodnih konzorcijuma, predlagač dva projekta (NEWADA duo i CO-WANDA) za finansiranje u okviru četvrtog poziva ovog programa. Početak implementacije ova dva projekta, ukoliko budu odobreni, planiran je za septembar 2012. godine. Očekuje se da spisak odobrenih projekata u okviru ovog poziva bude predstavljen na Godišnjoj konferenciji.

U okviru predloga projekta NEWADA duo (Network of Danube Waterway Administrations, data and user orientation - Mreža dunavskih administracija za plovne puteve, orijentacija ka podacima i korisnicima), zastupljene su sledeće teme: koordinirano unapređenje kvaliteta informacija o vodostajima, usaglašeno publikovanje podataka o kritičnim sektorima, usaglašavanje planova obeležavanja na zajedničkim sektorima reke Dunav, koordinirano inkorporiranje podataka o dubinama plovnog puta u elektronske navigacione karte, usaglašena priprema papirnih elektronskih navigacionih karata, koordinirano unapređenje mreže pristupnih tačaka bežičnom internetu, dalji razvoj FIS portala za reku Dunav, testiranje virtuelnih i daljinski kontrolisanih znakova za obeležavanje plovnog puta kroz pilot akcije, koordinirano unapeđenje procesa prikupljanja hidrografskih podataka, integrisano upravljanje plovnim putevima, zajedničko definisanje indikatora performansi rada administracija za plovne puteve, kao i saradnja u oblasti odnosa sa javnošću i strateške komunikacije dunavskih administracija za plovne puteve. Predviđeno trajanje projekta je 24 meseca.

U okviru predloga projekta CO-WANDA (Convention on Waste Management for Inland Navigation on the Danube - Konvencija o upravljanju brodskim otpadom na Dunavu), uloga Plovputa biće koordinacija aktivnosti vezanih za potencijalnu upotrebu rečnih informacionih servisa u domenu koordiniranog međunarodnog upravljanja brodskim otpadom na reci Dunav. Predviđeno trajanje projekta je 24 meseca.

Za detalje informacije o Godišnjoj konferenciji, posetite www.seeconference2012.net.

Više inforamcija o EU Programu transnacionalne saradnje Jugoistočna Evropa možete pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji ovog programa.
www.southeast-europe.net


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
SEE, Godišnja konferencija



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post