print


20.02.2010.

Представници Дирекције за унутрашње пловне путеве Пловпут угостили су представника независне мониторинг мисије Европске Уније. Састанак је одржан 19. фебрура 2010. године, а предмет мониторинга била је реализација активности и остваривање резултата у оквиру пројеката ”NEWADA” (Network of Danube Waterway Administrations).
   
Теме састанка биле су: капацитет Пловпута за реализацију пројектних активности, динамика остваривања прокламованих резултата пројекта, сарадња Пловпута са осталим партнерима на пројекту, обавештавање јавности о резултатима пројекта, финансијски аспекти пројектних активности и др. Представници Пловпута презентовали су извештај о досадашњем остваривању резултата пројекта и демонстрирали капацитет за извршавање међународних обавеза, у складу са потписаним уговорима (Уговор о донацији потписан са Делегацијом Европске Уније у Републици Србији, као и Партнерски споразум о учешћу на пројеkту NEWADA). Заједнички је оцењено да нема никаквих застоја у реализацији пројектних активности од стране Пловпута, као и да се резултати пројекта остварују према утврђеном плану рада.

Наредна посета чланова независне мониторинг мисије Европске Уније планирана је за почетак 2011. године. Поред пројекта ”NEWADA”, Дирекција за унутрашње пловне путеве Пловпут је партнер (10% партнер) на још једном пројекту кофинансираном у оквиру ”SEE” програма. Ради се о пројекту ”WANDA” (Waste Management for Inland Navigation on the Danube). Више информација о “SEE” програму ЕУ можете пронаћи на званичној интернет презентацији програма.


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
SEE, Мониторинг мисија



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post