Vesti

print


14.12.2023.

Otvaranje drugog dana konferencije "Ka povezanoj budućnosti" u glavnom gradu Severne Makedonije obeležio je niz tehničkih sastanaka kojima su prisustvovali i predstavnici Direkcije za vodne puteve.



Gospođa Nerejda Hodža iz Stalnog sekretarijata Transportne komisije otvorila je panel diskusiju vezanu za inteligentna rešenja u drumskom saobraćaju na kojoj su se prisutnima obratili gospodin Martin Bem („Austriatech”), Godže Išik ispred Svetske banke i gospodin Vladimir Vorotović („Ertico”). U okviru drugog panela konferencije, prisutnima su se obratili Nikola Jankulovski („Egis”), Marina Bošković (Generalni direktor železničkog prevoza Crne Gore), Denis Jakubik (EIB) i gospođa Fani Dimuševska („Thales”).



Tokom trećeg segmenta konferencije, okuplјenima se pored Nedžata Kapidana (Administracija za pomorsku bezbednost i upravlјanje lukama Crne Gore) i Tonija Maričevića (Direkcija za pomorsku bezbednost Hrvatske) obratila i predstavnica Direkcije za vodne puteve, Bojana Nedović. Gospođa Nedović je ovom prilikom predstavila rečne informacione servise Republike Srbije čiji je glavni operater Direkcija za vodne puteve - Plovput, kao i pametne sisteme koji su implementirani u Republici Srbiji u ovoj godini, uz zadate cilјeve u narednom periodu a koji se tiču dalјeg razvoja i unapređenja RIS-a.



Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
transportna, zajednica



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post