print


31.12.2008.

Saopštenje brodarstvu br.18/08

Obaveštavaju se zapovednici i starešine plovila, brodarska preduzeća, vlasnici i korisnici plovnih objekata, agenti plovidbe i druga zainteresovana pravna i fizička lica, da se zbog najavljenih i uočenih  protivpravnih pojava i zloupotreba u prevozu putnika i obavljanju uslužnih delatnosti na unutrašnjim plovnim putevima, a u cilju zaštite bezbednosti putnika i ukrcanih lica na sektoru Lučke kapetanije Beograd, počev od 26.12.2008. godine uvodi opšta zabrana noćne plovidbe u svrhu prevoza putnika za čamce i skele registrovane za prevoz putnika, kao i putničke brodove koji nisu opremljeni radarskim uređajem.

Upozoravaju se zapovednici i starešine plovila, vlasnici i korisnici plovnih objekata i druga zainteresovana pravna i fizička lica, da se striktno pridržavaju sledećih obaveza :

  1. obaveza pismene najave isplovljenja za sve putničke brodove sa naznačenim sledećim podacima: vreme i odredište planiranog isplovljenja i uplovljenja; sektor plovidbe; popis posade i spisak putnika; drugi podaci od značaja za bezbednost plovidbe.
  2. obaveza isticanja jasno vidljive oznake maksimalne nosivosti lica na pristupnom mestu na brodu.
  3. obaveza isticanja jasno vidljive oznake maksimalne nosivosti lica na pristupnom mestu na plovećim postrojenjima koja se bave uzlužnom i privrednom delatnošću.

 

Obrazloženje: Na osnovu ukazane potrebe proistekle iz najave organizovanja novogodišnjih proslava na neregistrovanim i nebezbednim plovnim objektima privezanim u beogradskom priobalju, kao i u plovidbi, u cilju preventivnog postupanja na zaštiti života putnika i ukrcanih lica u skladu sa Članom 60. Zakona o unutrašnjoj plovidbi, „Službeni glasnik SRS br 54/90, „Službeni glasnik RS“ br. 53/93, 67/93, 48/94, Lučka kapetanija Beograd uvodi u primenu u plovidbi navedene odredbe

Lučki kapetan
Ivan Jovanović


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
Zabrana noćne plovidbe



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post