Vesti

print


06.12.2013.

Nakon 7 godina, Beograd i Srbija su ponovo bili domaćin DISC-a (Danube Information Systems Conference) – jednistvene međunarodne konferencije posvećene uvođenju informacionih i komunikacionih tehnologija na unutrašnje puteve.

Međunarodna konferencija DISC 2013 održana je 03-04. decembra 2013. godine u Beogradu, u hotelu Nevski, u organizaciji GIS Foruma Dunav i uz podršku projekta NEWADA duo.

Konferencija je okupila preko 80 učesnika iz 12 evropskih zemalja, uključujući predstavnike dunavskih administracija za plovne puteve, operatera brodskih prevodnica, Dunavske komisjije i Međunarodne komisije za sliv reke Save, kao i kompanija koje razvijaju softverska i hardverska rešenja koja se koriste na plovnim putevima.

Predstavnici dunavskih adminsitracija za plovne puteve iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Rumunije, Bugarske i Ukrajine predstavili su ostvarenja u domenu uvođenja informacionih i komunikacionih tehnilogija na Dunavu u 2013. godini i njihovu primenu u unutrašnjoj plovidbi.

DISC2013

Ovogodišnja konferencija bila je posvećena upravljanju brodskim prevodnicama. Predstavnici operatera brodskih prevodnica iz Nemačke, Austrije, Srbije i Rumunije imali su priliku da predstave dosadašnje aktivnosti u uvođenju informacionih tehnologija, kao i planove rada za naredni period. Predstavnici Dunavske i Savske komisije su izvestili učesnike konferencije o svojim aktivnostima. Predstavnici kompanija koje razvijaju softverska i hardverska rešenja koja se koriste na plovnim putevima predstavili su inovacije koje su u fazi implementacije u pojedinim zemljama, kao i planove za dalja unapređenja usluga iz domena rečnih informacionih servisa i alata za upravljanje i optimizovanje rada brodskih prevodnica.

DISC konferencija se održava jednom godišnje, a zemlje organizatori se smenjuju po sistemu rotacije.


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
DISC 2013



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post