print


13.10.2014.

Obaveštavaju se zapovednici i starešine brodova, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede, nadležni organi i organizacije kao i ostali zainteresovani učesnici u plovidbi o sledećem:

Dana 13. oktobra 2014. godine bager “MLAVA” vlasništva Direkcije za vodne puteve, Beograd, otpočeće sa radovima na izmulјenju ulaza u zimovnik “Novi Sad” na Km 1258,700.

Radovi će se odvijati svakog radnog dana od izlaska do zalaska sunca i trajaće do 13.11.2014. godine.

U vreme odvijanja radova biće moguća plovidba svim brodovima uz prethodnu najavu namere prolaska putem telefona broj 063 38 47 11, radio - vezom, na kanalu 16 UKT – VHF, davanjem jednog dugog zvučnog signala brodskom sirenom.

U slučaju obustave plovidbe, svi učesnici u plovidbi dužni su da se blagovremeno zaustave na za to bezbednom mestu i sačekaju prestanak zabrane. Zabrana prolaska označiće se na propisani način, u skladu sa odredbama "Uredbe o uslovima za plovidbu i pravilima plovidbe na unutrašnjim vodama" (Sl.glasnik RS 96/14).

Skreće se pažnja svim učesnicima u plovidbi da pri prolasku ovim potezom reke Dunav obrate posebnu pažnju prilikom plovidbe i manevrisanja, podese gabarite (dužinu, širinu, visinu) i smanje brzinu plovidbe, poštujući pravila plovidbe u cilјu zaštite lјudskih života, materijalnih dobara, životne sredine i bezbednosti plovidbe.

Svaki prekršaj odredaba ovog "Saopštenja brodarstvu" smatraće se prekršajem unutrašnje plovidbe i kazniće se po Zakonu o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama (Sl. glasnik RS 73/10 i 121/12) .

Iz Lučke kapetanije Novi Sad, dana 13.10.2014. godine, broj 342-19/14 USB.

LUČKI KAPETAN
Oreb Boris


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
bagerovanje



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post