Vesti

print


17.12.2012.

Sastanak Foruma zainteresovanih strana projekta „Priprema dokumentacije za hidrotehničke radove na kritičnim sektorima na reci Dunav u Srbiji“, šesti po redu, održan je 14. decembra 2012. godine u Beogradu, u prostorijama Direkcije za vodne puteve. Sastanku su prisustvovali predstavnici organizacija civilnog društva i državnih institucija koje su zainteresovane strane projekta (Ministarstvo energetike, razvoja i životne sredine, Međunarodna komisija za zaštitu reke Dunav (ICPDR), Međunarodna komisija za sliv reke Save, Direkcija za vode (nacionalni ICPDR koordinator), Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, Svetski fond za zaštitu prirode (WWF), Aqua et Archaeologia, Privredna komora Srbije, Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektora voda Srbije, kao i predstavnici konzorcijuma koji priprema projekat (Witteveen Bos i Danski hidraulički institut).

forum-zainteresovanih-strana

Glavne teme sastanka bile su: transparentnost procesa planiranja mera, metodologija morfološkog modelovanja kritičnih sektora, rezultati morfološkog modelovanja kritičnih sektora. Direkcija za vodne puteve se i ovom prilikom zahvalјuje učesnicima sastanka na konstruktivnom pristupu i podršci u radu ovog savetodavnog tela projekta, kao i na izraženoj spremnosti za aktivno učešće u narednim aktivnostima Foruma.

Naredni sastanak Foruma zainteresovanih strana projekta biće održan 01. februara 2013. godine.

Forum zainteresovanih strana projekta osnovan je u skladu sa dugoročnim opredelјenjem Direkcije za vodne puteve ka primeni modernog koncepta integralnog upravlјanja unutrašnjim plovnim putevima, kao i u skladu sa identifikovanom dobrom praksom primenjenom u implementaciji sličnih projekata na reci Dunav. Integralno upravlјanje unutrašnjim plovnim putevima podrazumeva težnju ka usaglašavanju interesa različitih zainteresovanih strana, uz poštovanje nacionalnog i međunarodnog pravnog okvira, uklјučujući, između ostalog, i Zajedničku izjavu o unutrašnjoj plovidbi i održivosti životne sredine u basenu reke Dunav (Međunarodna komisija za zaštitu reke Dunav - ICPDR, Dunavska komisija, Međunarodna komisija za sliv reke Save). Osnivanje ovog tela sprovedeno je uz saglasnost Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, kao donatorom sredstava za implementaciju datog projekta.

Projekat „Priprema dokumentacije za hidrotehničke radove na kritičnim sektorima na reci Dunav u Srbiji“ finansiran je od strane Evropske unije u okviru programa IPA 2010. Cilј projekta je pIPA 2010riprema dokumentacije za izvođenje hidrotehničkih radova radi unapređenja uslova plovidbe na Dunavu, uz poštovanje standarda zaštite životne sredine.


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
Forum zainteresovanih strana



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post