Vesti

print


27.06.2012.

Održan prvi sastanak Foruma zaintresovanih strana projekta „Priprema dokumentacije za hidrotehničke radove na kritičnim sektorima na reci Dunav u Srbiji“

Prvi sastanak Foruma zainteresovanih strana projekta „Priprema dokumentacije za hidrotehničke radove na kritičnim sektorima na reci Dunav u Srbiji“ održan je 26. juna 2012. godine u Beogradu, u zgradi Direkcije za vodne puteve. Sastanku su prisustvovali predstavnici organizacija civilnog društva i državnih institucija koje su zainteresovane strane projekta (Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku, Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, Kancelarija za evropske integracije, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, Direkcija za vode – nacionalni „ICPDR“ kordinator, Svetski fond za za zaštitu prirode (WWF), Privredna komora Srbije, Udruženje kapetana Srbije, „Aqua et Archaeologia“, „via donau“ – Austrijska kompanija za plovne puteve, kao i predstavnik medija – dnevne novine Politika). Direkcija za vodne puteve se i ovom prilikom zahvaljuje učesnicima sastanka na podršci uspostavljanju ovog savetodavnog tela projekta i izraženoj spremnosti za aktivno učešće u narednim aktivnostima Foruma.

Sastanku Foruma prethodio je sastanak predstavnika Direkcije za vodne puteve sa gospodinom Philip Weller-om, izvršnim sekretarom Međunarodne komisije za zaštitu reke Dunav (ICPDR), održan 25. juna 2012. godine u Beogradu.

Forum zainteresovanih strana projekta osnovan je u skladu sa dugoročnim opredeljenjem Direkcije za vodne puteve ka primeni modernog koncepta integralnog upravljanja unutrašnjim plovnim putevima, kao i u skladu sa identifikovanom dobrom praksom primenjenom u implementaciji sličnih projekata na reci Dunav. Integralno upravljanje unutrašnjim plovnim putevima podrazumeva težnju ka usaglašavanju interesa različitih zainteresovanih strana, uz poštovanje nacionalnog i međunarodnog pravnog okvira, uključujući, između ostalog, i Zajedničku izjavu o unutrašnjoj plovidbi i održivosti životne sredine u basenu reke Dunav (Međunarodna komisija za zaštitu reke Dunav – „ICPDR“, Dunavska komisija, Međunarodna komisija za sliv reke Save). Osnivanje ovog tela sprovedeno je uz saglasnost Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, kao donatorom sredstava za dati projekat.

Naredni sastanak Foruma biće održan 13. jula 2012. godine u Beogradu.

Projekat „Priprema dokumentacije za hidrotehničke radove na kritičnim sektorima na reci Dunav u Srbiji“ finansiran je od strane Evropske unije u okviru programa „IPA 2010“. Cilj projekta je priprema dokumentacije za izvođenje hidrotehničkih radova kojima bi se unapredili uslovi plovidbe na Dunavu, kao međunarodnom transportnom koridoru VII.


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
Forum zainteresovanih strana projekta



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post