Vesti

print


21.09.2012.

Četvrti sastanak vezan za Zajedničku izjavu tri rečne komisije (Joint Statement) održan 17-18. Septembra u Budimpešti

Četvrti zajednički sastanak Dunavske komisije, Međunarodne komisije za sliv reke Save, Međunarodne komisije za zaštitu reke Dunav i zainteresovanih strana (Joint Statement sastanak) održan je 17-18. septembra u Budimpšeti, u sedištu Dunavske komisije. Ovaj dvodnevni sastanak okupio je preko 40 predstavnika različitih međunarodnih organizacija i institucija poput Dunavske komisije, Međunarodne komisije za sliv reke Save, Međunarodne komisije za zaštitu reke Dunav, Evropske komisije, nacionalnih ministarstava za transport i nacionalnih administracija za plovne puteve, nevladinih organizacija za zaštitu životne sredine.

Na sastanku su predstavljeni trenutni statusi i perspektive svih projekata koji se sprovode u podunavskim zemljama, a koji se tiču hidrotehničkih radova u cilju unapređenja uslova plovidbe na reci Dunav.



Predstavnici Direkcije za vodne puteve održali su na ovom sastanku dve prezentacije vezane za projekat „Priprema dokumentacije za hidrotehničke radove na kritičnim sektorima na reci Dunav u Srbiji“ i za rad Forum zainteresovanih strana ovog projekta. Prezentacija koju su održali predstavnici Direkcije za vodne puteve bila je posvećena vrednovanju dosadašnje prakse uključivanja zainteresovanih strana u proces planiranja mera za unapređenje plovidbenih uslova na reci Dunav u Republici Srbiji, dosadašnjem radu Foruma zainteresovanih strana projekta, kao i narednim koracima u implementaciji projekta.

Opšta ocena učesnika sastanka (Evropska komisija, Dunavska komisija, Međunarodna komisija za sliv reke Save, Međunarodna komisija za zaštitu reke Dunav, dunavske administracije za plovne puteve, nevladine organizacije za zaštitu životne sredine) je da se projekat koji Direkcija za vodne puteve implementira u Srbiji planira i sprovodi u skladu sa načelima Joint Statement-a, kao i da predstavlja primer najbolje zabeležene prakse u domenu uključivanja zainteresovanih strana u fazi planiranja mera za unapređenje plovidbenih uslova na reci Dunav. Predstavnici Direkcije za vodne puteve pozvali su sve učesnike sastanka da učestvuju na narednim sastancima Foruma zainteresovanih strana projekta u Srbiji i ponudili na raspolaganje svoja iskustva svim zainteresovanim dunavskim administracijama za plovne puteve.

Naredni zajednički sastanak Dunavske komisije, Međunarodne komisije za sliv reke Save, Međunarodne komisije za zaštitu reke Dunav i zainteresovanih strana (Joint Statement sastanak) biće održan 2013. godine u Zagrebu, u sedištu Međunarodne komisije za sliv reke Save.


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
Joint Statement



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post