Vesti

print


18.01.2024.

U ponedeljak 15. januara 2024. godine Direkciju za vodne puteve posetili su studenti Građevinskog fakulteta i Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.



Sa idejom nastavka dobre saradnje i periodičnih poseta studenata Beogradskog univerziteta Direkciji za vodne puteve, u ponedeljak 15. januara Plovput je posetilo 22. studenata Građevinskog fakulteta - Modul za hidrotehniku i vodnoekološko inženjerstvo i osam studenata Saobraćajnog fakulteta - odseka za vodni smer. Studenti su došli u pratnji profesorke Građevinskog fakulteta Dejane Đorđević sa katedre za hidrotehniku i vodno ekološko inženjerstvo.



Studente je dočekao direktor Aleksandar Pantelić koji je poželeo dobrodošlicu prisutnima, uz želju da prisutni mladi stručnjaci po završetku studija u što većem broju izaberu Direkciju za vodne puteve kao svoj prvi radni angažman, uz napomenu da je Direkcija za vodne uvek bila najbolje mesto za sticanje znanja, kvalifikacija i pre svega neophodnog iskustva za svakoga ko je odlučio da se bavi ovom profesijom odnosno bliskim delatnostima.



„Direkcija za vodne puteve je u poslednjih godinu dana dosta napredovala u odnosu na ranije periode i mi se kao institucija trudimo da stvorimo što bolje uslove i za naše zaposlene i za sve vas koji ćete možda jednog dana postati naši saradnici i kolege“, poručio je direktor Pantelić.



Prisutnim studentima se zatim obratio Ljubiša Mihajlović, načelnik Odeljenja za pružanje informacija o stanju vodnih puteva, RIS i planiranje i implementaciju međunarodnih projekata, koji je prezentovao rad Plovputa i naših osnovnih delatnosti kao i aktivnosti i planove koji nas čekaju u narednom periodu.

Studenti su upoznati sa projektom „Priprema tehničke i tenderske dokumentacije za hidrotehničke radove na kritičnim sektorima reke Dunav u Srbiji“ gde je objašnjena metodologija rada odnosno proces pripreme dokumentacije ovog projekta čiji su krajnji korisnici bili nadležno Ministarstvo i Direkcija za vodne puteve. Posebna pažnja je skrenuta na hidrotehničke objekte koji su izgrađeni u okviru ovog projekta, njihovu funkciju i uticaj na vodni put, kao i na važnost regulisanja sektora reke Dunav na delu od Bačke Palanke do Zemuna.



Pored toga, studenti su upoznati sa aktivnostima u okviru projekta: “Preparing FAIRway II Works in the Rhine-Danube Corridor” u kome su korisnici: Austrijsko federalno ministarstvo za klimatske akcije, životnu sredinu, energiju, mobilnost, inovacije i tehnologiju, kao koordinator, MGSI, kao i Ministarstvo mora, transporta i infrastrukture Republike Hrvatske, a odnosi se na pripremne aktivnosti u cilju uređenja zajedničkog plovnog puta reke Dunav na delu od Bezdana do Bačke Palanke.



„Direkcija za vodne puteve je dugi niz godina domaćin učenicima i studentima stručnih škola i fakulteta“, po rečima direktora Aleksandra Pantelića „radi se o jednoj dobroj praksi koja je pokazala odlične rezultate u stvaranju i formiranju mladih stručnih kadrova i to je nešto na čemu ćemo u budućnosti raditi još intenzivnije“, zaključio je direktor Pantelić.


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
poseta, studenata



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post