Vesti

print


07.11.2018.

Kadeti Vojne akademije, modula Rečne jedinice posetili su Direkciju za vodne puteve 02. novembra 2018. godine. Tom prilikom zaposleni u Direkciji održali su prezentaciju o tekućim aktivnostima Direkcije u oblasti održavanja plovnih puteva u Republici Srbiji i poboljšanja uslova na njima, sa posebnim osvrtom na značaj procesa hidrografskih merenja i tehničkih rešenja za poboljšanje plovidbenih uslova na kritičnim sektorima na reci Dunav u Srbiji. Predstavljen je i značaj elektronskih i papirnih plovidbenih karata, kao i status sistema obeležavanja plovnih puteva, što su svakako teme relevantne i za delatnost Rečnih jedinica. U prezentaciju aktivnosti Direkcije uključeno je i upoznavanje sa nekoliko međunarodnih projekata sufinansiranih od strane Evropske unije u kojima Direkcija učestvuje kao projektni partner i čija je implementacija započeta, a za čije sprovođenje su pomenute aktivnosti od izuzetnog značaja. Gosti su imali priliku da posete RIS centar u prostorijama Direkcije, iz koga se vrši koordinacija i kontrola rečnih informacionih sistema na teritoriji Srbije.



Nastavna poseta ocenjena je od strane studenata kao izuzetan doprinos njihovim dosadašnjim saznanjima o plovidbi na teritoriji Republike Srbije kao i tehnološkom i stručnom napretku koji je ostvaren na ovom polju.

Direkcija za vodne puteve godinama organizuje nastavne posete poput ove za studente različitih škola i fakulteta u Srbiji, a takva praksa će biti nastavljena i u budućnosti.


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
nastavna, poseta, vojna, akademija



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post