print


30.10.2014.

Obaveštavaju se zapovednici i starešine plovila, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede, nadležni Organi i Organizacije, kao i ostali zainteresovani učesnici u plovidbi rekom Tisa i kanalima DTD sistema- o stanju u zimskim skloništima na području Lučke Kapetanije Senta, za predstojeći zimski period za 2014/2015.g., i to:

Luka Senta –Km.121,500 desna obala reke Tisa

Luka Senta na levoj obali Tise na Km.121 do Km.120 ima uređeno sidrište za generalne terete i za brodove koji nose opasne terete. Luka Senta na Km.121,500 na desnoj obali reke Tisa ima uređenu operativnu obalu (uređaji i opremu za izvezivanje, priključci na obalnu struju,mogućnosti snabdevanja gorivom i pitkom vodom, telefon , kompletnu lučku infrastrukturu i sl.)

Operativna akvatorija i bazen Luke Senta samo je delimično zaštićen od leda i ledohoda. Organizaciju zimskog skloništa vodi D.O.O. Luka Senta. Za informacije o uslovima i načinu korištenja zimskog skloništa obratiti se na tel.024/815-808, 815-456 Zimska skloništa na Tisi su i:

1. Kanjiža Km.148,600 desna obala Tise, pristanište "Petar Drapšin-Visa Prom", sidrište Kanjiža Km.147,00 –desna obala Tise, Adorjan Km.137,650-desna obala Tise, kanal DTD u Bečeju Km.0,800 do Km.5,00 (kanal Bečej-Bogojevo), i Novi Bečej –ustavni krak kanala DTD od Km.1,00 do Km.6,00 (kanal B.Palanka-N.Bečej) , i Kikindski kanal-pristanište na Km.32,00 leva obala kanala.

Svi učesnici u plovidbi dužni su da svoju nameru zimovanja u zimskim skloništima na Tisi ,prijave Lučkoj Kapetaniji Senta, kako bi se odredio način i dali uslovi zimovanja.

Učesnici u plovidbi koji zimuju u zimskim skloništima dužni su da se pridržavaju posebnih odredaba i uslova koje odredi ova Lučka Kapetanija kao i preduzeća koja organizuju zimovanje.

Skreće se pažnja svim učesnicima u plovidbi da u interesu bezbednosti unutrašnje plovidbe, sprečavanja ugrožavanja ljudskih života,životne sredine i materijalnih dobara, blagovremeno uklone svoje brodove i čamce kao i druge plovne objekte sa plovnog puta u za to određene zimovnike i zimska skloništa ,obzirom na posledice koje mogu proisteći usled uklanjanja plovidbenih oznaka sa plovnog puta i pojave ledostaja i ledohoda.

Iz Lučke Kapetanije Senta , 342-6-31/14 od 30.10.2014.g.

ŠEF LUČKE KAPETANIJE
Kap.Drago Vujinović


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
zimovnici



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post