print


05.12.2013.

Lučka kapetanija Beograd u sklopu priprema za zimski period plovidbe i plutanja za 2013/2014 godinu, na području svoje nadležnosti,od km 1136 do km 1205 reke Dunav i od km 0 do km 80 reke Save, u cilјu zaštite lјudskih života, imovine, životne sredine i objekata bezbednosti plovidbe. obaveštava zapovednike i starešine brodova, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede, nadležne organe i organizacije i sve druge zainteresovane učesnike u plovidbi o uređenim zimskim skloništima i mestima za sklanjanje brodova i drugih plovila:

Luka Beograd – km. 1167+500 desna obala reke Dunav - baza luke,

Dužina bazena iznosi oko 600 m a širina oko 200 m. Bazen luke je uređen sa smeštajnim kapacitetom do 50 brodova, a duž izgrađene obale postoje mesta za bezbedno privezivanje objekata, njihovo snabdevanje pitkom vodom kao i mogućnost korišćenja svih usluga neophodnih za dugotrajno zimovanje brodova domaće i strane zastave ( telefonske veze, hitna medicinska pomoć i dr. ). Organizaciju zimovanja i raspored smeštaja plovila vrši „LUKA BEOGRAD“ A.D u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Beograd.

Savski vertikalni kej – desna obala reke Save km. 0+000 do 0+900,

Dužina operativnog keja iznosi oko 700 m, sa smeštajnim kapacitetom oko 30 plovila većih dimenzija.Obala je uređena, na kojoj postoje uređaji za privezivanje brodova i ostalih plovila, kao i mogućnost prilaza i snabdevanja gorivom, pitkom vodom i drugim vidovima snabdevanja neophodnim za bezbedan boravak brodova domaće i strane zastave.
Svi zaintresovani za zimovanje na ovoj poziciji su dužni da svoju nameru zimovanja prijave Lučkoj akpetaniji Beograd kako bi se odredio način, uslovi i starešina – komandant zimskog skloništa i dežurni brod koji će imati kompletnu posadu i sposobnost za hitnu intervenciju.

Bežanijski rukavac – Brodogradilište Beograd - leva obala reke Save km 3+000,

Dužina bazena na upotrebi Brodogradilišta Beograd iznosi oko 300 m a širina oko 150 m, smeštajnog kapaciteta oko 20 brodova i ostalih plovila. Obala je uređena, prilaz bezbedan i postoje bezbedni uslovi snabdevanja brodova i pružanja drugih usluga.
Svi zaintresovani za zimovanje na ovoj poziciji su dužni da svoju nameru zimovanja prijave Lučkoj akpetaniji Beograd kako bi se odredio način, uslovi i starešina - komandant zimovanja i dežurni brod koji će imati kompletnu posadu i sposobnost za hitnu intervenciju.

Čukarički zaliv – desna obala reke Save km. 3+800,

Za zimovanje malih plovila, čamaca i jahti u marinama i privezištima u skladu sa njihovim smeštajnim kapacitetima.

Višnjički rukavac – desna obala reke Dunav km. 1163,

Za zimovanje brodova i ostalih plovila u zavisnosti od vodostaja i dubine na ulazu u rukavac kao i u samom rukavcu.

Svi zaintresovani za zimovanje na ovoj poziciji su dužni da svoju nameru zimovanja prijave Lučkoj akpetaniji Beograd kako bi se odredio način, uslovi i starešina - komandant zimovanja i dežurni brod koji će imati kompletnu posadu i sposobnost za hitnu intervenciju.

Svi učesnici u plovidbi su dužni da svoju nameru zimovanja prijave Lučkoj kapetaniji Beograd kako bi se odredio način i uslovi zimovanja.

Učesnici u plovidbi koji zimuju u zimovnicima ili na zimskim skloništima dužni su da se pridržavaju posebnih odredaba i uslova koje odredi ova Lučka kapetanija i preduzeća koja organizuju zimovanje.

Skreće se pažnja svim učesnicima u plovidbi da u interesu bezbednosti unutrašnje plovidbe, sprečavanja ugrožavanja lјudskih života, imovine i životne sredine, blagovremeno uklone svoje brodove i čamce kao i druge plovne objekte sa plovnog puta u za to određene zimovnike i zimska skloništa obzirom na posledice koje mogu proisteći usled uklanjanja plovidbenih oznaka sa plovnog puta i pojave ledostaja i ledohoda.

Šef Lučke kapetanije Beograd
Vidoje Bajić,dipl.ecc


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
Zimovnici



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post