Vesti

print


04.05.2015.

Plovput tokom aprila i maja u više navrata ugostio učenike i nastavnike Škole za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju iz Beograda

Učenici  ŠBBH u poseti Plovputu 1

Učenici Škole za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju iz Beograda bili su gosti Plovputa u tri navrata u periodu april-maj 2015. godine.

Tim prilikama, organizovano je predstavljanje aktuelnih aktivnosti koje Plovput sprovodi u domenu održavanja i unapređenja unutrašnjih plovnih puteva u Republici Srbiji, sa posebnim osvrtom na unapređenje sistema obeležavanja plovnih puteva, važnost procesa hidrografskih merenja, tehnička rešenja unapređenja plovidbenih uslova na kritičnim sektorima na reci Dunav u Srbiji, prikaz rada rečnih informacionih servisa na rekama Dunav i Sava u Srbiji, plovidbene karte Dunava, kao i sprovođenje međunarodnih projekata sufinansiranih od strane EU. Učenici i nastavnici su imali priliku da posete i RIS centar Direkcije za vodne puteve, iz koga se vrši koordinacija i kontrola rada rečnih informacionih servisa u Republici Srbiji.

Učenici  ŠBBH u poseti Plovputu 2

Svrha organizovanja ovakvih prezentacija je podizanje svesti o značaju unutrašnjih plovnih puteva i unutrašnje plovidbe i njihova promocija među mladima kako bi bila unapređena njihova zainteresovanost za iste.

Direkcija za vodne puteve Plovput već godinama organizuje ovakve prezentacije za učenike i studene različitih škola i fakulteta u Srbiji, a sa takvom praksom nastaviće i u budućnosti.


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
škola za brodarstvu, brodogradnju, hidrogradnju



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post