Vesti

print


24.06.2015.

U okviru nastavne posete, polaznici Vojne akademije boravili 19. juna 2015. godne u Direkciji za vodne puteve i upoznali se sa aktuelnim aktivnostima održavanja vodnih puteva.

Poseta polaznika Vojne Akademije

Polaznici i profesori Vojne akademije bili su 19. juna 2015. godine gosti Direkcije za vodne puteve u okviru organizovane nastavne posete.

Tom prilikom, organizovano je predstavljanje aktuelnih aktivnosti koje Plovput sprovodi u domenu održavanja i unapređenja unutrašnjih plovnih puteva u Republici Srbiji, sa posebnim osvrtom n a unapređenje sistema obeležavanja plovnih puteva, važnost procesa hidrografskih merenja, tehnička rešenja unapređenja plovidbenih uslova na kritičnim sektorima na reci Dunav u Srbiji, prikaz rada rečnih informacionih servisa na rekama Dunav i Sava u Srbiji, plovidbene karte Dunava, pružanje informacija dinamičkih informacija o plovidbenim uslovima kroz elektronski Plovidbeni bilten, kao i sprovođenje međunarodnih projekata sufinansiranih od strane EU. Gosti su imali priliku da posete i RIS centar Direkcije za vodne puteve, iz koga se vrši koordinacija i kontrola rada rečnih informacionih servisa u Republici Srbiji.

Polaznici Vojne Akademije u RIS centru

Svrha organizovanja ovakvih prezentacija je podizanje svesti o značaju unutrašnjih plovnih puteva i unutrašnje plovidbe u Republici Srbiji.

Direkcija za vodne puteve Plovput već godinama organizuje ovakve prezentacije za učenike i studene različitih škola i fakulteta u Srbiji, a trudiće se da sa takvom praksom nastavi i u budućnosti.


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
vojna, akademija



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post