print


12.05.2006.

Obaveštavaju se zapovednici brodova, starešine plovila, brodarska preduzeća, agenti plovidbe i druga zainteresovana pravna i fizička lica, da se od 12.05.2006. godine u 12:00 časova menja režim plovidbe kroz Pančevački most na 1166.5 kilometru reke Dunav, prema sledećem:
Usled nepoštovanja pravila plovidbe u pogledu stvaranja talasa i povlačenja vode ograničava se brzina plovidbe svim brodovima i sastavima kao i drugim plovnim objektima na potezu reke Dunav od km 1272 do km 1250.
Brzina svih učesnika mora biti bezbedna tako da brod, sastav ili bočni sastav mogu preduzimati blagovremene i efikasne mere za sprečavanje sudara, zaustavljanjem svog kretanja na rastojanjukoje je potrebno u datim okolnostima i plovidbenim uslovima a da pri tom ne dođe do stvaranja talasa i pojave povlačenja vode, poštujući pravila plovidbe u cilju zaštite ljudskih života, materijalnih dobara, životne sredine i bezbednosti plovidbe.
Svaki prekršaj odredaba ovog "Saopštenja brodarstvu" smatraće se prekršajem unutrašnje plovidbe i kazniće se po zakonu o pomorskoj i unutrašnjoj plovidbi (Sl.list 12/98, 44/99, 74/99 i 73/00).


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
Režim plovidbe, Pančevački most



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post