print


18.05.2006.

O uslovima plovidbe rekom Savom od Km 0 do Km 207 nakon ukidanja mera vanredne odbrane od poplava

Obaveštavaju se brodarstva, zapovednici brodova, starešine plovila, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede, nadležni organi i organizacije, marine i nautički klubovi i ostali učesnici u plovidi, da se od 18.05.2006. u sektorima nadležnosti Lučkih kapetanija Beograd i Sremska Mitrovica na reci Sava, uspostavlja režim plovidbe primenjivan pre uvođenja mera vanredne odbrane od poplava i zabrana plovidbe.
Ovim saopštenjem se uspostavlja dozvola plovidbe u noćnim uslovima, plovidbe za potrebe javnog prevoza i rekreativno-sportske plovidbe.
Zbog opštih nepovoljnih faktora po bezbednost plovidbe (stanje obeležavanja, povremeno nepovoljne dubine plovnog puta, veliki broj izvezanih i usidrenih objekata u priobalju), na snazi ostaju sledeća ograničenja za plovidbu.
- Pismena najava je obavezna prema sledećem : domaćih plovila za plovidbu uzvodno od Km 25 : stranih plovila za plovidbu uzvodno od Km 0 reke Save.
- Pilotaža je obavezna za sva strana plovila
- Zabrana uzrokovanja talasa (i bez postavljenog propisnog obalnog označavanja) ostaje na snazi u priobalju naseljenih mesta, na sektorima plovnog puta gde su uz obalu izvezani i usidreni plovni objekti i ploveća postrojenja, kao i u sektoru izvođenja radova u vodotoku reke.
Najave se istovremeno dostavljaju na faks 011.202.99.01 i 022.221.080, a u njima je nužno navesti : načelno vreme i sektor uplovljenja, odnosno isplovljenja, kao i podatke o sastavu i teretu

LUČKI KAPETANI
Ivan Jovanović s.r.
Stevan Živanović s.r.


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
Odbrana od poplava, Ukidanje mere vanredne odbrane


preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post