Vesti

print


12.12.2023.



U ponedeljak 11. decembra 2023. godine u Šapcu je svečano otvoreno novo međunarodno putničko pristanište. Otvaranju su prisustvovali ministar Goran Vesić, direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović, direktor Direkcije za vodne puteve Aleksandar Pantelić i predsednik Privremenog organa grada Šapca, Aleksandar Pajić.



Otvaranju novog pristaništa prisustvovali su i pomoćnik ministra za vodni saobraćaj, Predrag Petrović, načelnik Lučkih kapetanija Srbije, Milan Nikolić kao i Dragan Mijajilović iz Lučke kapetanije Sremska Mitrovica, kao i brojni predstavnici lokalne samouprave odnosno članovi Privremenog organa grada Šapca.



Novi pristan za putničke brodove nalazi se nedaleko od lokacije gde su se krajem 19. veka pa do sredine 20. veka iskrcavali putnici sa parobroda čuvenog Srpskog brodarskog društva i služiće gostima i turistima koji idu do Šapca, Sremske Mitrovice ili dalje, iz pravca Beograda. Ponton na koji će se putnici od danas iskrcavati dugačak je 42 metra, širine sedam metara i na njemu se nalaze dva objekta u kojima su smešteni nadležni administrativni organi.



Radovi na izgradnji pristaništa finansirani su sredstvima Republike Srbije dok je ceo projekat vredan 63,5 miliona dinara.


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
pristanište, šabac



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post