Vesti

print


05.06.2023.

Direktor Direkcije za vodne puteve gospodin Aleksandar Pantelić i načelnica Odeljenja za pružanje informacija o stanju vodnih puteva, RIS i planiranje i implementaciju međunarodnih projekata, dr Jasna Muškatirović, boravili su od 24. do 26. maja 2023. godine u Oslu u okviru generalne skupštine PIANC-a - Svetske asocijacije za infrastrukturu vodnog transporta.


Tokom trodnevnih aktivnosti vezanih za godišnju generalnu skupštinu, sastanak Saveta PIANC-a i konferenciju sekretara nacionalnih selekcija predstavnici Direkcije upoznati su sa aplikacijom koja će u narednom periodu obezbediti lakšu i efikasniju korespondenciju između članova asocijacije a u cilju priprema što kvalitetnijih izveštaja vezanih za različite oblasti unutrašnje plovidbe. Obavljena su i predavanja vezana za klimatske promene odnosno njen uticaj na vodni saobraćaj u budućnosti, kao i poslednja tehnološka dostignuća vezana za vodni saoobraćaj, koja imaju za cilj da smanje emisije štetnih gasova i štetnog uticaja na životnu sredinu.


dr Jasna Muškatirović (Plovput), Francisko Esteban Lefler (predsednik PIANC), Aleksandar Pantelić (Plovput)

U okviru godišnje Generalne skupštine PIANC-a, dr Jasna Muškatirović koja je ujedno i zamenik predsedavajućeg Komisije za unutrašnju plovidbu, predstavila je aktivnosti Komisije u proteklih godinu dana, odnosno od poslednjeg sastanka Generalne skupštine koji je održan u junu 2022. godine u Belgiji.


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
PIANC, skupština



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post