print


03.01.2013.

Obaveštavaju se zapovednici i starešine brodova, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede, nadležni organi i organizacije kao i ostali zainteresovani učesnici u plovidbi da su na km 1254,170 postavlјene četiri žute plovne oznake (bova) kao zona radilšta na izgradnji stuba (S3) budućeg drumsko-železničkog mosta (Žeželјev most) u Novom Sadu. U zoni radilišta se nalazi motorni teretnjak imena «Neva Tri» sa kojeg će se raditi čišćenje ostataka starog mosta. Zona radilišta i motorni teretnjak imena «Neva Tri» se nalaze van plovnog puta, blizu desne ivice, 80 metara nizvodno od DŽMD mosta «Boško Perošević».

Skreće se pažnja svim učesnicima u plovidbi da pri plovidbi ovim potezom reke Dunav obrate posebnu pažnju prilikom plovidbe i manevrisanja, podese gabarite (dužinu, širinu) i smanje brzinu plovidbe, poštujući pravila plovidbe u cilјu zaštite lјudskih života, materijalnih dobara, životne sredine i bezbednosti plovidbe.

Svaki prekršaj odredaba ovog „Saopštenja brodarstva“ smatraće se prekršajem unutrašnje plovidbe i kazniće se po Zakonu o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama (Sl.glasnik RS 73/10).

Iz Lučke kapetanije Novi Sad, dana 03.01.2013., broj: 342-15/12-USB .

Lučki kapetan
Boris Oreb sr


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
Izgradnja stuba


preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post