print


06.02.2012.

Obaveštavaju se zapovednici i starešine brodova, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede kao i ostali zainteresovani učesnici u plovidbi o sledećem:
Od dana 06.02.2012. Direkcija za vodne puteve «Plovput» je od Km 1364,000  do Km 1187,000 uklonila je sve ploveće znake za obeležavanje granice plovnog puta (bove).

Na ovom delu reke Dunav, a po zimskom planu obeležavanja, svi osnovni znaci za regulisanje plovidbe (znaci zabrane, obaveze, ograničenja i obaveštenja), obalski znaci za označavanje položaja plovnog puta u odnosu na obalu (znaci tipa «B»), obalski znaci za ograđivanje opasnih mesta i navigacionih prepreka (znaci tipa «C»), kao i znaci za dopunsko obeležavanje za plovidbu uz korišćenje radara (znaci tipa «D») ostaće u funkciji.

Ploveći znaci će biti vraćeni na pozicije čim vremenski uslovi to dozvole o čemu će svi zapovednici i starešine brodova, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede kao i ostali zainteresovani učesnici u plovidbi biti blagovremeno obavešteni putem «Saopštenja brodarstvu».

Skreće se pažnja svim učesnicima u plovidbi da pri plovidbi ovim potezom reke Dunav obrate posebnu pažnju prilikom plovidbe i manevrisanja, podese gabarite (dužinu, širinu, visinu) i smanje brzinu plovidbe, poštujući pravila plovidbe u cilju zaštite ljudskih života, materijalnih dobara, životne sredine i bezbednosti plovidbe.
Svaki prekršaj odredaba ovog «Saopštenja brodarstva» smatraće se prekršajem unutrašnje plovidbe i kazniće se po Zakonu o plovidbi i lukama  na unutrašnjim vodama(Sl.glasnik RS  73/10). 

Iz Lučke kapetanije Novi Sad dana 06.02.2012.,broj:342 - 02/12 USB.

LUČKI KAPETAN
Oreb Boris


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
Ploveće oznake



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post