print


22.11.2011.

Obaveštavaju se zapovednici i starešine brodova, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede kao i ostali zainteresovani učesnici u plovidbi o sledećem:

Usled niskog vodostaja reke Dunav i učestalih  nepoštovanja pravila plovidbe ograničava se brzina plovidbe brodova i sastava i drugih plovnih objekata.

Brzina kretanja svih učesnika mora biti prilagođena uslovima na plovnom putu, tako da brod, sastavi ili bočni sastavi mogu preduzimati blagovremene i efikasne mere za sprečavanje sudara, zaustavljanjem svog  kretanja na bezbednom rastojanju u datim okolnostima i plovidbenim uslovima a da pri tom ne dođe  do stvaranja talasa i pojave povlačenja vode.

Skreće se pažnja svim učesnicima u plovidbi da pri plovidbi rekom Dunav, obrate posebnu pažnju prilikom  plovidbe i manevrisanja, podese gabarite sastava (gaz, dužinu i širinu) kao i brzinu plovidbe, poštujući pravila plovidbe  a sve u cilju zaštite ljudskih  života, materijalnih dobara, životne sredine  i bezbednosti plovidbe.

Napomena: Niski plovidbeni nivo na vodomeru u Novom Sadu iznosi + 80 cm.

Svaki prekršaj odredaba ovog "Saopštenja brodarstvu" smatraće se prekršajem unutrašnje plovidbe i kazniće se po Zakonu o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama (Sl. glasnik RS 73/10).


Iz Lučke Kapetanije  Novi Sad, dana 22.11.2011. broj 342-17/11 USB.

LUČKI KAPETAN
Oreb Boris s.r.


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
Niski vodostaj


preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post