print


10.12.2010.

Obaveštavaju se zapovednici i starešine brodova, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede kao i ostali zainteresovani učesnici u plovidbi o sledećem:
Dana 15. decembra 2010. Direkcija za vodne puteve «Plovput» će od Km 1364,000  do Km 1187,000 započeti uklanjanje pojedinih oznaka za obeležavanje granica plovnog puta, uspostavljajući zimski sistem obeležavanja, pri čemu će ostati u funkciji svi osnovni znaci za regulisanje plovidbe (znaci zabrane, obaveze, ograničenja i obaveštenja), obalski znaci za označavanje položaja plovnog puta u odnosu na obalu (znaci tipa «B»), obalski znaci za ograđivanje opasnih mesta i navigacionih prepreka (znaci tipa «C»), kao i znaci za dopunsko obeležavanje za plovidbu uz korišćenje radara (znaci tipa «D»), dok će plovećim zncima za mobeležavanje granice plovnog puta (bovama) biti obeležena samo mesta u plovnom putu koja zbog očuvanja kontinuiteta bezbednosti plovidbe moraju biti obeležena na ovaj način i u zimskim uslovima.

Ploveći znaci će biti vraćeni na pozicije čim vremenski uslovi to dozvole o čemu će svi zapovednici i starešine brodova, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede kao i ostali zainteresovani učesnici u plovidbi biti blagovremeno obavešteni putem «Saopštenja brodarstvu».

Skreće se pažnja svim učesnicima u plovidbi da pri plovidbi ovim potezom reke Dunav obrate posebnu pažnju prilikom plovidbe i manevrisanja, podese gabarite (dužinu, širinu, visinu) i smanje brzinu plovidbe, poštujući pravila plovidbe u cilju zaštite ljudskih života, materijalnih dobara, životne sredine i bezbednosti plovidbe.
Svaki prekršaj odredaba ovog «Saopštenja brodarstva» smatraće se prekršajem unutrašnje plovidbe i kazniće se po Zakonu o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama («Sl. Glasnik RS» br.73/10).
Iz Lučke kapetanije Novi Sad dana 10. 12 2010. broj 342-20/10 USB.



LUČKI KAPETAN
Oreb Boris  sr


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
Nobi Sad, Zimski sistem obeležavanja


Povezane vesti:

10.12.2010 Novi Sad - Saopštenje br. 20/10

preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post