print


17.05.2006.

Obaveštavaju se zapovednici brodova, starešine plovila, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede, nadležni organi i organizacije kao i ostali zainteresovani učesnici u plovidbi o sledećem:

   Usled opadanja vodostaja reke Tisa, zabrana plovidbe objavljena u "Saopštenjem brodarstvu br.2 / 06 LK Titel" stavlja se van snage.
Od dana 17.05.2006. dozvoljava se plovidba uzvodnih i nizvodnih brodova i sastava kao i drugih plovnih obkejata na celom potezu reke Tisa uz napomenu da na snazi ostaje zabrana prevođenja nizvodnih brodova i sastava i drugih plovnih objekata na brodskoj prevodnici "Brana na Tisi".

Brzina svih učesnika mora biti bezbedna tako da brod i sastavi mogu preduzimati blagovremene i efikasne mere za sprečavanje sudara, zaustavljanjem svog kretanja na rastojanju koje je potrebno u datim okolnostima i plovidbenim uslovima a da pri tom ne dođe do stvaranja talasa i pojave povlačenja vode.
Skreće se pažnja svim učesnicima u plovidbi da prilikom plovide na reci Tisa obrate pažnju prilikom plovidbe i manevrisanja, podese gabarite sastava (dužinu, širinu i visinu) i smanje brzinu plovidbe prema merama bezbednosti plovidbe shodno postojećoj hidrološkoj situaciji, poštujući pravila plovidbe a u cilju zaštite ljudskih života, materijalnih dobara, životne sredine i bezbednosti plovidbe.

Svaki prekršaj odredaba ovog "Saopštenja Brodarstvu" smatraće se prekršajem unutrašnje plovidbe i kazniće se po Zakonu o pomorskoj i unutrašnjoj plovidbi (SL. list SRJ 12/98, 44/99,74/99 i 73/00)

Iz Lučke Kapetanije Titel br. 342-3/06 USB od 17.05.2006.
Lučki kapetan
Ivica Butirić


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
Uspostavljanje plovidbe


Povezane vesti:

15.10.2010 Senta - Saopštenje br. 23/10
05.08.2014 Pančevo - br. 22/14

preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post