print


25.03.2015.

Obaveštavaju se zapovednici i starešine plovila, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede, nadležni Organi i Organizacije, kao i ostali zainteresovani učesnici u plovidbi rekom Tisa i kanalima hidrosistema DTD o sledećem:

Da zapovednici svih brodova i sastava, koji u plovidbi rekom Tisa, vrše prevođenje plovila na brodskim prevodnicama "Brana na Tisi" (Km. 63,00), brana "Novi Bečej" (Km. 147,00 kanal B.Palanka-N.Bečej) i brana "Bečej" (Km.0,860 kanal Bečej - Bogojevo), obrate posebnu pažnju pri manevrima prevođenja brodova-šlajzovanja i prilagode plovidbu hidrometeorološkim uslovima, na ovom sektoru, a zbog vetra-košave promenljive jačine i snage, sa udarima jačine od 8-17m/s na dan 25.03.2015.g.
Zapovednici praznih brodova i sastava, u uzvodnoj i nizvodnoj plovidbi, koji imaju nameru da prevode plovila kroz brodske prevodnice na ovom sektoru, dužni su da procene trenutnu hidrometeorološku situaciju, i obrate posebnu pažnju pri manevrima, a po potrebi i proceni, da mogu ugroziti bezbednost plovidbe, ljudskih života i hidrograđevinskih objekata pri prevođenj uplovila, dužni su usidriti brodove i sastave i sačekati povoljne uslove za šlajzovanje.

O svim izmenama u režimu plovidbe ovim sektorom, Lučka Kapetanija Senta će izdavati naredbe putem Saopštenja Brodarstvu.

Iz Lučke kapetanije Senta, 342-6-3/15 od 25.03.2015.g.

Šef Lučke kapetanije
Kap. Drago Vujinović


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
upozorenje, vetar



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post