Vesti

print


09.11.2012.

Sastanci radnih grupa u okviru prioritetne oblasti Unutrašnji plovni putevi Dunavske strategije održani su 07. novembra 2012. godine u Beogradu.

Na sastanku je bilo zastuplјeno pet tematskih oblasti: infrastruktura na unutrašnjim plovnim putevima, održavanje unutrašnjih plovnih puteva, flota i luke, rečni informacioni servisi (RIS), edukacija i zapošlјavanje, kao i administrativni izazovi. Predstavnik Direkcije za vodne puteve održao je zajedničku prezentaciju sa predstavnicom Svetskog fonda za zaštitu prirode vezanu za uklјučivanje javnosti u proces planiranja mera za unapređenje plovidbenih uslova na Dunavu u Srbiji koji se sprovode u okviru projekta “Prirpema dokumentacije za hidrotehničke radove na kritičnim sektorma reke Dunav u Srbiji”, identifikovanu kao primer najbolјe prakse.

Prvi godišnji forum EU strategije za dunavski region održan je u periodu 27-28. novembra 2012. godine u Regensburgu, u Nemačkoj. Radi se o prvoj konferenciji ove vrste od usvajanja Dunavske strategije koja je na jednom mestu okupila širok krug predstavnika privrede, vladinog i civilnog sektora. Tema konferencije bila je “Kako podunavski region može doprineti unapređenju konkurentnosti Evrope”. Predstavnik Direkcije za vodne puteve učestvovao je, na poziv organizatora, u panelu pod nazivom “Unapređena zelena mobilnost - kojim putem napred?, koji je bio posvećen značaju uklјučivanja javnosti u process planiranja projekata. Radi se o još jednoj potvrdi ispravnosti pristupa Plovputa u implementaciji projekta “Prirpema dokumentacije za hidrotehničke radove na kritičnim sektorma reke Dunav u Srbiji”.

Više informacija o Prvom godišnjem forumu Dunavske strategije možete pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji: ec.europa.eu/regional_policy/conferences/danube_forum2012/index_en.cfm


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
Dunavska strategija



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post