print


28.12.2011.

Дирекција за водне путеве организовала је радионицу посвећену еколошком аспекту пројекта „Припрема техничке и тендерске документације за хидротехничке радове на критичним секторима реке Дунав у Србији“. На радионици, која је одржана 22. децембра 2011. године, у просторијама Дирекције за водне путеве, учествовали су представници следећих институција: Министарства за инфраструктуру и енергетику, Министарства животне средине, рударства и просторног планирања, Завода за заштиту природе Србије, Покрајинског завода за заштиту природе, Агенције за заштиту животне средине, Јавног предузећа Војводина воде, Јавног предузећа Београдводе, као и Дирекције за воде.

Основни циљ радионице био је сагледавање досадашњег поступка прибављања претпројектних услова, као и усаглашавање наредних процедуралних корака у домену прибављања пројектних сагласности. Почетком 2012. године Дирекција за водне путеве ће наставити дијалог са државним институцијама, као и са невладиним организацијама, са циљем представљања значаја датог пројекта и остваривања што ширег усаглашавања интереса унутрашње пловидбе и заштите животне средине.

Пројекат „Припрема техничке и тендерске документације за хидротехничке радове на критичним секторима реке Дунав у Србији“ финансиран је 100% од стране Европске уније, у оквиру програма “IPA 2010”. Реализација пројекта ће започела у мају 2011. године и трајаће 20 месеци. Циљ пројекта је припрема пројектне и тендерске документације како би се отпочело са извођењем хидротехничких радова неопходних за унапређење безбедности пловидбе на реци Дунав.


NazadКључне речи за повезане вести:
Хидротехничка, документација


О нама Активности Међународне активности Пројекти Пловидба Прописи Услуге Медија центар Линкови
RSSPlovput FacebookPlovput TwitterPlovput InstagramPlovput Youtube

Календар

METEET