Вести

print


04.05.2015.

Пловпут током априла и маја у више наврата угостио ученике и наставнике Школе за бродарство, бродоградњу и хидроградњу из Београда.

Učenici  ŠBBH u poseti Plovputu 1

Ученици Школе за бродарство, бродоградњу и хидроградњу из Београда били су гости Пловпута у три наврата у периоду април-мај 2015. године.

Тим приликама, организовано је представљање актуелних активности које Пловпут спроводи у домену одржавања и унапређења унутрашњих пловних путева у Републици Србији, са посебним освртом н а унапређење система обележавања пловних путева, важност процеса хидрографских мерења, техничка решења унапређења пловидбених услова на критичним секторима на реци Дунав у Србији, приказ рада речних информационих сервиса на рекама Дунав и Сава у Србији, пловидбене карте Дунава, као и спровођење међународних пројеката суфинансираних од стране ЕУ. Ученици и наставници су имали прилику да посете и РИС центар Дирекције за водне путеве, из кога се врши координација и контрола рада речних инфорамционих сервиса у Републици Србији.

Učenici  ŠBBH u poseti Plovputu 2

Сврха организовања оваквих презентација је подизање свести о значају унутрашњих пловних путева и унутрашње пловидбе и њихова промоција међу младима како би била унапређена њихова заинтересованост за исте.

Дирекција за водне путеве Пловпут већ годинама организује овакве презентације за ученике и студене различитих школа и факултета у Србији, а са таквом праксом наставиће и у будућности.


NazadКључне речи за повезане вести:
школа за бродарство, бродоградњу, хидроградњу


О нама Активности Међународне активности Пројекти Пловидба Прописи Услуге Медија центар Линкови
RSSPlovput FacebookPlovput TwitterPlovput InstagramPlovput Youtube

Вести

Вести и актуелности