Вести

print


13.09.2018.

Пројектовани хидротехнички радови у оквиру пројекта „Хидротехнички и багерски радови на критичним секторима на реци Дунав“ започети су на сектору Футог 30. августа 2018.

Futog

Сврха пројекта је побољшање услова пловидбе на реци Дунав у складу са одредбама националне политике и стратегије и са препорукама Дунавске комисије и плановима развоја транспортног система ЕУ како би се обезбедио брз, сигуран, поуздан и еколошки прихватљив транспорт, олакшао транспорт робе и покретљивост људи.

Обухват овог пројекта подразумева извођење хидротехничких и багерских радова на укупно шест (6) критичних сектора дуж реке Дунав у Србији, од км 1200 + 000 до км 1285 + 000.

Пројектовани хидротехнички радови састоје се од: 1 неукорењеног напера, 4 прага и 3 шеврона. Багерски радови ће се изводити на 5 критичних сектора.

Према усвојеном Програму извођења радова, прво се изводе хидротехнички радови на свим планираним секторима, након чега ће се започети са извођењем багерских радова. Радови су започети на критичном сектору Футог, на коме су пројектовани 1 неукорењени напер и 1 шеврон.

Дирекција за водне путеве објавила је ажурирани ситуациони план и ћелију електронске пловидбене карте критичног сектора Футог, на којима је приказана градилишна зона, као и прилагођени систем обележавања, одобрен од стране надлежних институција и успостављен од стране Извођача радова.

Ситуациони план доступан је на страници: www.plovput.rs/plovidbeni-bilten.


NazadКључне речи за повезане вести:
радови, багеровање


О нама Активности Међународне активности Пројекти Пловидба Прописи Услуге Медија центар Линкови
RSSPlovput FacebookPlovput TwitterPlovput InstagramPlovput Youtube

Календар

METEET