print


13.01.2011.

Састанак националних координатора Акционог плана за Стратегију Европске уније за дунавски регион одржан је 12. јануара 2011. године у Бриселу. Организатор састанка била је Европске комисија, а у саставу делегације Републике Србије била је и представница Дирекције за водне путеве.

На датом састанку разматрани су конкретни пројекти у складу са приоритетним областима, које Република Србија и друге подунавске земље намеравају да реализују у оквиру спровођења Стратегије ЕУ за дунавски регион.

Европска комисија је 08. децембра 2010. године усвојила Стратегију Европске уније за дунавски регион, након осамнаест месеци рада на њеној изради. Имплементација ове стратегије почеће ове године, за време мађарског председавања Европском унијом, након што стратегију потврде земље чланице ЕУ. Стратегија Европске уније за дунавски регион састоји се из акционог плана и комуникационог плана. У стратегији су, као приоритетне области, дефинисани транспорт, енергетика, животна средина, друштвеноекономски развој и безбедност.

Регион подунавља обухвата осам земаља чланица ЕУ (Немачку, Аустрију, Чешку, Словачку, Мађарску, Словенију, Бугарску и Румунију), као и шест држава које нису чланице ЕУ (Хрватску, Србију, Босну и Херцеговину, Црну Гору, Украјину и Молдавију). Додатне информације о Стратегији ЕУ за дунавски регион можете пронаћи на следећој интернет страници: http://ec.europa.eu/regional_policy/index_fr.htm


NazadКључне речи за повезане вести:
Акциони план за стратегију Европске уније, Дунавски регион


О нама Активности Међународне активности Пројекти Пловидба Прописи Услуге Медија центар Линкови
RSSPlovput FacebookPlovput TwitterPlovput InstagramPlovput Youtube

Вести

Вести и актуелности