print


28.09.2010.

Скуп о имплементацији и финансирању Дунавске стратегије одржан је 27. септембра 2010. године, у Београду. Организатор скупа био је Кабинет потпредседника Владе Србије за европске интеграције, у сарадњи са Европском комисијом. Овом састанку присуствовали су национални координатори Дунавске стратегије четрнаест подунавских земаља, представници Европске комисије, финансијских институција и др.


Председник Владе Републике Србије Мирко Цветковић је истакао да „за Србију укључивање у Дунавску стратегију значи не само јачање конкурентности већ представља и кључни пројекат за развој транспортне инфраструктуре.” Потпредседник Владе за европске интеграције Божидар Ђелић нагласио је да је „развој пројеката на Дунаву важан за целу ЕУ а не само за земље региона, и указао на то да треба очекивати да од 2014. до 2020. године Дунавска стратегија буде видљива ставка у буџету ЕУ.” Према његовом мишљењу, Дунавска стратегија би требало да буде усвојена у првој половини наредне године, када Мађарска буде председавала Европској унији.

Циљ одржаног састанка била је идентификација механизама финансирања за краткорочне, средњорочне и дугорочне стратешке активности Дунавске стратегије. Наредни догађај везан за Дунавску стратегију биће окупљање председника парламената подунавских земаља, 14. и 15. октобра, у Новом Саду.


NazadКључне речи за повезане вести:
Имплементација и финансирање, Дунавска стратегија


О нама Активности Међународне активности Пројекти Пловидба Прописи Услуге Медија центар Линкови
RSSPlovput FacebookPlovput TwitterPlovput InstagramPlovput Youtube

Вести

Вести и актуелности