print


12.02.2010.

Представник Дирекције за унутрашње пловне путеве Пловпут учествовао је на 38. “GIS” форуму Дунав, одржаном 10-11. фебруара 2010. године у Бечу. Домаћин форума била је аустријска компанија виа донау, у чијим просторијама је форум и одржан. На форуму су учествовали представници Немачке, Аустрије, Словачке, Чешке, Мађарске, Хрватске, Србије, Румуније, Бугарске, Украјине и Русије, као и представници Дунавске комисије и Међународне комисије за слив реке Саве.

Свака од земаља чланица форума представила је своје извештаје о новостима релевантним за рад форума, након чега су своје извештаје представили и представници Дунавске комисије и Међународне комисије за слив реке Саве. Након тога, у рад форума званично је укључена и Чешка Република, у својству посматрача.

На Форуму су представљени статусни извештаји радних група за “D4D”, хидролошке податке, базу података за заштиту од поплава, “WLAN”, “AIS” (систем аутоматске идентификације), хармонизацију “ENC” (електронских навигационих карата), информације о водостајима, као и базу података о пловидбеним акцидентима на Дунаву. На крају састанка планирани су наредни кораци у раду радних група Форума. Договорено је да се наредни “GIS” Форум Дунав одржи 22-23 септембра 2010. године, а земља домаћин ће бити Словачка.


NazadКључне речи за повезане вести:
GIS


О нама Активности Међународне активности Пројекти Пловидба Прописи Услуге Медија центар Линкови
RSSPlovput FacebookPlovput TwitterPlovput InstagramPlovput Youtube

Вести

Вести и актуелности