Вести

print


24.06.2015.

У оквиру наставне посете, полазници Војне академије боравили 19. јуна 2015. годне у Дирекцији за водне путеве и упознали се са актуелним активностима одржавања водних путева.

Полазници Војне академије у Пловпуту


Полазници и професори Војне академије били су 19. јуна 2015. године гости Дирекције за водне путеве у оквиру организоване наставне посете.

Том приликом, организовано је представљање актуелних активности које Пловпут спроводи у домену одржавања и унапређења унутрашњих пловних путева у Републици Србији, са посебним освртом н а унапређење система обележавања пловних путева, важност процеса хидрографских мерења, техничка решења унапређења пловидбених услова на критичним секторима на реци Дунав у Србији, приказ рада речних информационих сервиса на рекама Дунав и Сава у Србији, пловидбене карте Дунава, пружање информација динамичких информација о пловидбеним условима кроз електронски Пловидбени билтен, као и спровођење међународних пројеката суфинансираних од стране ЕУ. Гости су имали прилику да посете и РИС центар Дирекције за водне путеве, из кога се врши координација и контрола рада речних информационих сервиса у Републици Србији.

Полазници Војне академије у РИС центру

Сврха организовања оваквих презентација је подизање свести о значају унутрашњих пловних путева и унутрашње пловидбе у Републици Србији.

Дирекција за водне путеве Пловпут већ годинама организује овакве презентације за ученике и студене различитих школа и факултета у Србији, а трудиће се да са таквом праксом настави и у будућности.


NazadКључне речи за повезане вести:
војна, академија


О нама Активности Међународне активности Пројекти Пловидба Прописи Услуге Медија центар Линкови
RSSPlovput FacebookPlovput TwitterPlovput InstagramPlovput Youtube

Вести

Вести и актуелности