Вести

print


06.12.2013.

Након 7 година, Београд и Србија су поново били домаћин „DISC” -а (Danube Information Systems Conference) – једниствене међународне конференције посвећене увођењу информационих и комуникационих технологија на унутрашње путеве.

Међународна конференција „DISC 2013” одржана је 03-04. децембра 2013. године у Београду, у хотелу Невски, у организацији „GIS Foruma Dunav” и уз подршку пројекта „NEWADA duo”. Конференција је окупила преко 80 учесника из 12 европских земаља, укључујући представнике дунавских администрација за пловне путеве, оператера бродских преводница, Дунавске комисјије и Међународне комисије за слив реке Саве, као и компанија које развијају софтверска и хардверска решења која се користе на пловним путевима.

Представници дунавских админстрација за пловне путеве из Немачке, Аустрије, Словачке, Мађарске, Хрватске, Србије, Румуније, Бугарске и Украјине представили су остварења у домену увођења информационих и комуникационих технилогија на Дунаву у 2013. години и њихову примену у унутрашњој пловидби.

DISC2013

Овогодишња конференција била је посвећена управљању бродским преводницама. Представници оператера бродских преводница из Немачке, Аустрије, Србије и Румуније имали су прилику да представе досадашње активности у увођењу информационих технологија, као и планове рада за наредни период. Представници Дунавске и Савске комисије су известили учеснике конференције о својим активностима. Представници компанија које развијају софтверска и хардверска решења која се користе на пловним путевима представили су иновације које су у фази имплементације у појединим земљама, као и планове за даља унапређења услуга из домена речних информационих сервиса и алата за управљање и оптимизовање рада бродских преводница.

„DISC” конференција се одржава једном годишње, а земље организатори се смењују по систему ротације.


NazadКључне речи за повезане вести:
DISC 2013


О нама Активности Међународне активности Пројекти Пловидба Прописи Услуге Медија центар Линкови
RSSPlovput FacebookPlovput TwitterPlovput InstagramPlovput Youtube

Вести

Вести и актуелности