Вести

print


09.11.2012.

Састанци радних група у оквиру приоритетне области Унутрашњи пловни путеви Дунавске стратегије одржани су 07. новембра 2012. године у Београду.

На састанку је било заступљено пет тематских области: инфраструктура на унутрашњим пловним путевима, одржавање унутрашњих пловних путева, флота и луке, речни информациони сервиси (РИС), едукација и запошљавање, као и административни изазови. Представник Дирекције за водне путеве одржао је заједничку презентацију са представницом Светског фонда за заштиту природе везану за укључивање јавности у процес планирања мера за унапређење пловидбених услова на Дунаву у Србији који се спроводе у оквиру пројекта “Прирпема документације за хидротехничке радове на критичним секторма реке Дунав у Србији”, идентификовану као пример најбоље праксе.

Први годишњи форум ЕУ стратегије за дунавски регион одржан је у периоду 27-28. новембра 2012. године у Регенсбургу, у Немачкој. Ради се о првој конференцији ове врсте од усвајања Дунавске стратегије која је на једном месту окупила широк круг представника привреде, владиног и цивилног сектора. Тема конференције била је “Како подунавски регион може допринети унапређењу конкурентности Европе”. Представник Дирекције за водне путеве учествовао је, на позив организатора, у панелу под називом “Унапређена зелена мобилност - којим путем напред?, који је био посвећен значају укључивања јавности у процесс планирања пројеката. Ради се о још једној потврди исправности приступа Пловпута у имплементацији пројекта “Прирпема документације за хидротехничке радове на критичним секторма реке Дунав у Србији”.

Више информација о Првом годишњем форуму Дунавске стратегије можете пронаћи на званичној интернет презентацији: ec.europa.eu/regional_policy/conferences/danube_forum2012/index_en.cfm


NazadКључне речи за повезане вести:
Дунавска стратегија


О нама Активности Међународне активности Пројекти Пловидба Прописи Услуге Медија центар Линкови
RSSPlovput FacebookPlovput TwitterPlovput InstagramPlovput Youtube

Вести

Вести и актуелности