Вести

print


27.05.2024.

Дирекција за водне путеве је у понедељак 27. маја у свечаној сали угостила представнике Министарства, државних институција, директора и ученике Школе за бродарство, бродоградњу и хидроградњу поводом потписивања Уговора о дуалном образовању.Свечаност је у име Дирекције за водне путеве отворио директор Александар Пантелић који се потом обратио присутним званицама.
„Желим да изразим велико задовољство због повода који нас је данас окупио на овом месту, а који представља наставак добре праксе коју смо започели заједно , а то је Уговор о дуалном образовању између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, односно Дирекције за водне путеве и Школе за бродарство, бродоградњу и хидроградњу. Овај уговор представља важан корак ка унапређењу и нашег образовног система као и јачању сарадње између државних органа, привреде и образовних институција које развијају младе стручњаке, који чине основу сваке јаке државе.“Господин Пантелић је нагласио да је „наше ресорно министарство на иницијативу министра Горана Весића, прошле године потписало споразум са Универзитетом Београд које је омогућило студентима да похађају праксу у државним институцијама. У нашој Дирекцији углавном за студенте са Саобраћајног и Грађевинског факултета. Значајна новина јесте што студенци не похађају праксу као раније од 14 дана, већ је сада пракса у трајању 3 месеца.“

„Настављамо истим корацима и  Дирекција за водне путеве препознала је неопходност теренске едукације и практичне наставе као кључне елементе за даље мотивисање ученика да наставе да се баве професијом коју су одабрали. Наш циљ је да омогућимо што већу инклузију младих људи у сектору бродарства, бродоградње и хидроградње, да модернизујемо образовни систем, а самим тим и државну управу у којој би нове генерације могле да пронађу своје место, стекну неопходно искуство и доведу до даље професионализације у области водног саобраћаја. Улагање у младе је улагање у будућност, и ми смо посвећени томе да пружимо све неопходне ресурсе како би наши ученици стекли знања и вештине које су им потребне за тај успех. Кроз дуално образовање, ученици ће имати прилику да уче директно од стручњака из праксе и да се припреме за реалне изазове у својој будућој каријери.Захваљујући нашем министру Горану Весићу и помоћнику министра за водни сектор Предрагу Петровићу , резултати које смо постигли у последњих годину и по дана су значајни. Поред улагања у образовање и активацију младих, афирмацију стручне праксе и запошљавања у државној управи међу младима, реализовали смо и важне инфраструктурне пројекте. Отворили смо нова међународна пристаништа, надоградили постојеће системе информационих технологија, завршавамо дигитализацију реке Саве, донели нове систематизације и ангажовали неопходне стручне кадрове. Препозната је неопходност улагања у модернизацију и реконструкцију механизације односно пловила Дирекције како би обезбедили напредак и бољи ниво квалитета и ефикасности.“, закључио је Александар Пантелић.Окупљенима се потом обратио помоћник министра за водни саобраћај, господин Предраг Петровић који се захвалио директору Александру Пантелићу, Бродарској школи и иницијативи Привредне коморе Србије на организовању и реализацији овог уговора, а потом и свим учесницима и потписницима споразума који је од изузетне важности по будућност наше струке односно сектора водног саобраћаја у Републици Србији. Господин Петровић је окупљеним ученицима поручио да надлежно Министарство и Дирекција за водне путеве стоје на располагању свакоме ко буде одабрао да се пословно и професионално оствари у овим институцијама.Госпођа Татјана Ђокић, директор Школе за бродарство, бродоградњу и хидроградњу се захвалила свима на изузетној сарадњи која је довела до остваривања овог споразума који ће бити од великог значаја за све младе људе који одлуче да уплове у послове за које су се спремали а који се тичу водног саобраћаја. Госпођа Ђокић је посебну захвалност за изванредну сарадњу упутила помоћнику министра Предрагу Петровићу и директору Дирекције, Александру Пантелићу.По завршетку обраћања потписника Уговора о дуалном образовању, у свечаној сали су настављени пријатни и неформални разговори односно упознавање ученика са представницима Дирекције за водне путеве и других државних институција.


NazadКључне речи за повезане вести:
уговор, дуално, образовање


О нама Активности Међународне активности Пројекти Пловидба Прописи Услуге Медија центар Линкови
RSSPlovput FacebookPlovput TwitterPlovput InstagramPlovput Youtube

Вести

Вести и актуелности