Вести

print


09.06.2023.

У четвртак 8. јуна 2023. године Дирекцију за водне путеве је посетио представник Транспортне заједнице, господин Елсон Тхана.


Фото: Љубиша Михајловић (Пловпут), Елсон Тхана (Транспортна заједница), Александар Пантелић (Пловпут), Синиша Ивин (Пловпут)

Како су представници Дирекције за водне путеве у више наврата имали прилике да учествују на скуповима у организацији Транспортне заједнице, директор Дирекције господин Александар Пантелић угостио је господина Елсона Тану како би га упознао са радом и делатностима Дирекције, актуелним пројектима и плановима који имају за циљу да унапреде како пловидбене услове тако и технолошко-информациону подршку заинтересованим странама као и свим учесницима у водном саобраћају у Републици Србији.

Посебна пажња је скренута на актуелне пројекте који су у току и на чијој реализацији Дирекција за водне путеве ради, од којих су најбитнији успостављане VTS и VHF система на унутрашњим водним путевима, замена постојеће опреме која ће пружити бољу техничку основу за стабилност и развој овог система у будућности, као и недавно потписивање и покретање набавке опреме за развој и инсталацију система за навигациони праћење и електронско обележавање пловног пута на реци Сави.

Господин Елсон Тхана је испред Транспортне заједнице понудио асистенцију и помоћ на актуелним пројектима обзиром да је заједнички циљ Заједнице као и Дирекције за водне путеве развијање система и платформи које ће допринети безбеднијој пловидби и развоју нових технологија на међународним водним путевима на територији Републике Србије.


NazadКључне речи за повезане вести:
транспортна, заједница


О нама Активности Међународне активности Пројекти Пловидба Прописи Услуге Медија центар Линкови
RSSPlovput FacebookPlovput TwitterPlovput InstagramPlovput Youtube

Вести

Вести и актуелности