Вести

print


05.06.2023.

Директор Дирекције за водне путеве господин Александар Пантелић и начелница Одељења за пружање информација о стању водних путева, РИС и планирање и имплементацију међународних пројеката, др Јасна Мушкатировић, боравили су од 24. до 26. маја 2023. године у Ослу у оквиру генералне скупштине „PIANC”-а - Светске асоцијације за инфраструктуру водног транспорта.


Током тродневних активности везаних за годишњу генералну скупштину, састанак Савета „PIANC”-а и конференцију секретара националних селекција представници Дирекције упознати су са апликацијом која ће у наредном периоду обезбедити лакшу и ефикаснију кореспонденцију између чланова асоцијације а у циљу припрема што квалитетнијих извештаја везаних за различите области унутрашње пловидбе. Обављена су и предавања везана за климатске промене односно њен утицај на водни саобраћај у будућности, као и последња технолошка достигнућа везана за водни саообраћај, која имају за циљ да смање емисије штетних гасова и штетног утицаја на животну средину.


др Јасна Мушкатировић (Пловпут), Франциско Естебан Лефлер (председник ПИАНЦ), Александар Пантелић

У оквиру годишње Генералне скупштине „PIANC”-a, др Јасна Мушкатировић која је уједно и заменик председавајућег Комисије за унутрашњу пловидбу, представила је активности Комисије у протеклих годину дана, односно од последњег састанка Генералне скупштине који је одржан у јуну 2022. године у Белгији.


NazadКључне речи за повезане вести:
PIANC, скупштина


О нама Активности Међународне активности Пројекти Пловидба Прописи Услуге Медија центар Линкови
RSSPlovput FacebookPlovput TwitterPlovput InstagramPlovput Youtube

Вести

Вести и актуелности