Вести

print


22.05.2023.

Директор Дирекције за водне путеве господин Александар Пантелић и начелник Одсека за речне информационе сервисе господин Љубиша Михајловић присуствовали су састанку Одбора генералне скупштине „INE” (Inland navigation Europe) организације која се бави унутрашњим водним путевима Европе.

INE

На састанцима који су одржани 15. и 16. маја 2023. године у Бриселу (Белгија), разматране су теме везане за политику ЕУ везану за биодиверзитет, прилагођавање климатским променама, недостатак вода и све учесталије сушне периоде као и општим приступом очувању природе и управљању водним ресурсима. Чланови Одбора су такође дискутовали о променама у чланству, извршним актима, ревизијама РИС директиве, студијама паметног транспорта и др.

Одлуком о присуствовању конференцији представници Републике Србије односно Дирекције за водне путеве приближили су се основном циљу који је зацртан у претходним месецима, а то је остваривање активније улоге у области измена и допуна европске политике везане за унутрашњи водни транспорт као и унапређењу услова за безбеднију и ефикаснију пловидбу Дунавом.

„INE” представља европску платформу за сарадњу институција и организација чија је делатност везана за унутрашњи водни транспорт, основана је 2000. године и представља једну од најважнијих струковних организација у области унутрашњег водног транспорта у Европи.


NazadКључне речи за повезане вести:
ine, sastanak, brisel


О нама Активности Међународне активности Пројекти Пловидба Прописи Услуге Медија центар Линкови
RSSPlovput FacebookPlovput TwitterPlovput InstagramPlovput Youtube

Вести

Вести и актуелности