Вести

print


15.05.2017.

RIS Week

Поред састанака стручних РИС група (VTT, Inalnd ECDIS, NtS i ERI), традиционални Дан од заједничког интереса одржан је 10. маја 2017. године, окупљајући широк спектар заинтересованих страна на међународном и националном нивоу, стварајући јединствену прилику за унапређење видљивости актуелних пројеката и подизање свести о њиховом значају.

RIS Week

На Дану од заједничког интереса одржана је прва промоцију пројекта АтоНс (Техничка помоћ и надзор над уградњом опреме и интеграцијом система за навигационо праћење на Дунаву), финансираног од стране Европске уније у оквиру програма IPA 2013. Овај промотивни догађај представљао је важан корак ка успешној имплементацији датог пројекта, као и два уско везана предстојећа пројекта (Набавка и инсталација опреме за навигационо праћење на Дунаву и интеграција система за навигационо праћење на Дунаву). Пројекат АтоНс има веома важну улогу за унутрашњи водни транспорт на реци Дунав, који је веома интернационализован и где близу 80% обима превезеног терета представљају извоз, увоз или транзит. Овакав ниво интернационализације обједињује потребу за развојем и применом међународних стандарда у инфраструктури, опреми и корисничким услугама, као предуслов за безбедан и слободан унутрашњи водни транспорт.

RIS Week

Састанци европских стручних група за РИС се одржавају два пута годишње, а ово је први пут да су одржани ван Европске уније. За више информација у раду европских стручних група за РИС, молимо Вас да посетите www.ris.eu


NazadКључне речи за повезане вести:
RIS, week


О нама Активности Међународне активности Пројекти Пловидба Прописи Услуге Медија центар Линкови
RSSPlovput FacebookPlovput TwitterPlovput InstagramPlovput Youtube

Вести

Вести и актуелности